masa kini

Followers

Saturday, February 9, 2013

TENTANG PERASAAN!


ASSLAMMUALAIKUM semua!!
Hahhhh,tajuk entry kali pun dah macam jiwang sangatkannz,tapi memang betul pun untuk kali ini aqim nak luahkan sedikit perasaan yang tak pernah diluahkan kepada sesiapa pun,so sesiape yang baca ni kira beruntunglah sangat.! hehehehhe :p .Aku bagi guarante sesiapa yang baca entry ini dia akan sedih dan seterusnya akan mengalirkan air mata,jadi sediakan tisu disebelah ok!..hakahhaaha!

   Sudah sudah,sekarang aqim akan start serius untuk meluahkan perasaan.ok macam mana nak start.ya,sebenarnya  dalam beberapa bulan ni aqimkan belajar di luar daerah johor bahru,apabila cuti2 yang memerlukan aku  balik ke JB ,aku feeling something yang aku pun tak tau,rase  sebak,rindu tak sabar semua tu ade bila aku nampak je TOL SKUDAI and after that LARKIN.Seolah olah hati ni menjadi bebas dan luas.I admit that JB is my world,everything is happen here, merempit shopping dan macam-macam lagi.Maybe sebelum aku tinggalkan JB aku tak sempat nak jumpe kawan-kawan especially one bff aku.Aku rasa kecewa sebab tak sempat nak jumpe die

   Dia mengajar erti berdikari,eti kematangan dalam diri aku,mungkin selama ini aku tak nampak tapi bila aku lama tak berjumpa dengan dia ,aku perasan semua itu dan yang paling penting dia tak pernah marah walaupun aku buat dia marah,dia kata buat ape dia marah orang kalau benda yang nak dimarah tu remeh temeh,dont have any point.Keteorang memang nakal kalau berdua,memang nakal tahap gaban yang melampau.

aku memang sayang kat die,walaupun aku balik JB,aku tak sempat nak jumpe die sebab die sibuk dengan belajar dengan kerja.But everything its ok,aku cume taknak paksa die,sebab paksa bukanlah satu  cara yang baik tetapi akan menjauhkan lagi hubungan sahabat tersebut kerana aqim pernah merasa bagaimana rasa apabila orang lain paksa untuk melakukan perkara yang aku tak suka,automatic kita akan menjauhi orang tersebut kerana perasaan akan menajdi marah dan geram.

  Aku cuma berharap dia takkan melupakan aku bila dah berjaya,sebab aku sayang dan rindu dekat die.




       Pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan untuk memberi bantuan, lalu dia suka menerima dengan rasa terharu, jika dia melihat keistimewaan yang timbul dari dirimu, dia suka menghitung hitung dan dianggapnya sangat berguna. Sedang jikalau dia mengetahui keburukan dari dirimu lalu dia suka menutupinya Pilihlah sahabat yang jika engkau meminta sesuatu daripadanya, pasti dia memberi, jika engkau diam dia mula menyapamu dahulu dan jika engkau ada sesuatu kesukaran serta kesedihan yang menimpa dirimu, dia suka membantu untuk meringankan dan menghiburkan dirimu. Pilihlah seorang sahabat yang jikalau engkau berkata kata, dia suka membenarkan ucapanmu dan bukan selalu mempercayainya sahaja, jika engkau mengusahakan satu soalan yang berat, dia suka berkawan denganmu serta berusaha menolongmu, sedang jika engkau berselisih dengannya, dia suka sekali mengalah untuk k e p e n t i n g a n m u.


"Temanmu yang sebenarnya ialah orang yang ada bersamamu
dan orang yang menyusahkan dirinya
supaya ia bermanfaat kepadamu...

Di waktu membimbangkan, 
ia berkata terus terang kepadamu...
dia pecah berantakan..
supaya kamu terkumpul selalu...."

-Saidina Ali-

:) jangan cepat mengalah





                                  Salam dari penulis :)

7 comments:

  1. huuu..entry yang cool...sure awak seorang kawan yang baik...
    anyway keep writing... =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fasha :) mungkin kita bukan sahabat yang cukup baik lagi.

      Delete
  2. Replies
    1. hahaha..serious? dah abes baik dah ayat tu,tak sedih lagi ke ni??
      tipu ni kan... :P

      Delete
  3. (: untungnyasahabat arqim tuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmmm..untung lagi siapa sahabat iman kan..heheeh :)

      Delete
  4. thanks fasha :) hehehe.mungkin kita bukan sahabat yang cukup baik lagi.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...